Sunday, 22 May 2011

new pashmina ;)

nak tengok pashmina baru saye ??
mesti nak kan ??
tawu sangat dahhh :))
HAHAHA
(gyle perasan kaw ney yan oi..) :p

HAHA ! :)
hodoh kan ? tawu dahh .. ramai yang cakap macamtu ;))
 



*HA ?? ASIK PICT AKU JE ?? EH SUKE HATI AKU LAA . HAHA NAK G TENGOK ORANG LAIN PUNYE PICT G LA BLOG ORANG LAIN , HAHA :P
okengg okengg ! ak publish pict2 mmbe2 aku yea ;)

with anna dotdot <3
yan | dina | anna

da tengokk ? okay tak ak pakai pakai pasmina ney ??
ape lagi , sila tinggal kan komen anda ..
pade yang tiade blog . 'comment as a anonymous" okay ?
yang ade blog macam biase laa :))

-end-
-assalamuaalaikum-
<3




Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Saturday, 21 May 2011

o m g ~~"

hye =="
erm tension nye aku ! sume perkare nak jadi dalam mase yang same..
bosann.. borringg.. macam macam laa ;(
tadi pasal SI DIE .. ney pasal laptop aku pulakk..
tetibe tadi sound nye macam da rosakkk..
suare sangkut-sangkut T_T
hurmm.. nak betulkan gune duit lagi.. law ta betulkan nanti makin lah dy rosak..
banyak betul nak gune duit.. huu

ade 1 lagi perkare tu.. tapi tak tergamak pulak ak nak cerite kat sini..
(nak d luah mati mak nak d telan mati bapak) =="
aku tanak ade sapesape terase.. 
hurm so, bia jadi rahsie aku soranggg :)
ha ?? nak tawu jugak ? eishh cube jangan nak sebokkk ! :p :(
ney kali ketige jadi kat aku..
sape yg usha facebook aku mesti paham ape yg aku cube sampaikan ney ;)
aku penah cakap , if jadi kali ketige kat aku, aku takkan berdiam kan ?
tapi ney da pon kali ketige , aku tatawu nape aku tak boleh nak bukak mulut dan bersuare .
hurmm ibarat ade batu permate dalam mulut aku ney.

hurm takpe laa . ape yang akan jadi kat aku. aku redha ya ALLAH.. aku terima segala ketentuanMU padaku seseungguhnya KAU amat berkuasa ;)

-end-
-assalamualaikum-
<3




Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Friday, 20 May 2011

semalam

hey awakk ! sape ? awak laa !
ye.... awak tu laa ! yang mane lagi.. 
eh ! dy boleh tengok belakang pulakk .. 
ha ! awak laaa ! :D

saje nak mengarut sikit ney :D
ermm semalam aku gyler malas nk post hot story doe.. aku mlm semalam gyle focus ah wat assgment an . haha aku sendiri tak percaye aku wat assg.. tapi tu lah hakikat nye malam tadi :D weee
semlam pagi aku ade class ney la , pengajian islam yang kusayang yang kucinta (katenye) haha
ak beriya buat ney sebab nye da nak kene tunjuk kat ustad,.. ye lah aku menyusun atur..
class stat kul 8.30.. tapi nak tau kamikami bangun kul bape ?? tak silap aku tidur kul 4 kutt . haha bangun2 luar da terangg . hah ! tu diaa kul7.30 baru disadar oleh wann . haa gyle ahh . rumah sunyi . memang lene ah kan.. ak rase law wan ta bangun mang sampai ketengahari la jawabnye.. huu
sampai2 class je cari tempat duduk dulu ! hee kitorang pelajar diploma kan ... so pilih tempat depandepan sikit . baru lah AMERIKA . HAHAHA :D
ta sampai sejam class , mate ak da berat jeeeee , ah sudahh .sikit2 ak terlena . tapi tak lah lena mcm akak dalam bus rapid tu ! haha

HAH ! ;)
(tapi ney lakonan semule jea,,kalau betubetul lagi buruk agaknye)

wasehhhhhh ! kaw tengok dagu aku tu . macam da ta nampak dagu je kann. erghhh takkan ini tandetande nye kottt . jangan laaa .
(okay yan . jangan d pikirkan sangat, chill babe chill) ~~"
*credit to bambam lah kan yang snap pict ney tanpe pengetahuan ak

tapi ak tatawu la memang ngantuk gyle ah kan .. membe2 ak lagi lahh . ade yg tersengguk2 .. hehe kan korang kan ?? :p

HAH ! tapi kalau dah ke toilet . then ade pulak cermin bosa . ilang terus aih ngantuk ak (AUTOMATIK) . HAHA macam ta biase pulak en .. ha ? sape yg tecik baju pink ney ? ney la bambam.. :D dy pon nak jugak masuk dalam pict ak . hehe <3


lepas abes class ney,, petang ak ade classproficiency english ;) agak letih la kut class pagi sampai ke petang :(
semalam kitorang dapat markah first test kitorangg.. aku punye markah agak LOW laa . agak kcewa .. but ak janji pade diri ak sendiri ak akan buat lebih baik lagi lepas ney.. itu janji ak,, sebab test ney pon sir kitorang kate kalau d gabungkan ngn assg sume sekali markahnye 60..exam 40. see ? lepas settle bg markah kitorg ade 'public speaking' ak punye gelabah ta hingatt . ak ney kan pemalu tahap gaban orangnye . malas nk cerite panjang2 , ade classmate ak ney , mase time name dy kene panggil . bace bwh ney..

"i would like to talk about love..
so , i love my moneyy..
and i wanna talk about money ."
HAHA mane 1 dy nak cerita kitorang pon tatawu . muke dy selambe jekk . ahaa
ney je ah , penad ahh

-end-
-assalamualaikum-
<3

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Thursday, 19 May 2011

hahaish ;O

hoy hoy hoy.... encik ahmaddd ~
HAHA
engad tak ney tagline sape ?? HAH ? tak engadd ??
tak patut betul.. ney kan tagline SHAHiR juare AF aritu ..
ney aku nak bagitwu.. kat Shahir ney ade ciriciri lelaki idaman aku..
cewahhhhh ! ayat nak real je aku ney kan . HAHA
(yeayeayea aku tawu korang takde tanye..ney sekadar pemberitahuan ;D)

haha ermm hari ney ape yang aku erk...
hari ney aku tidur 3 jam lebih je .. wahh . hebat tak hebat lah aku kan ? :p
mane tak nye pukul 6.25pagi aku baru nak tido.. pastu pukul 10 kut aku bangun.. tu pon bangun sebab aku nak g somewhere . HAHA
ha?? 4jam ae ? ouh bukan 3jam la ea . okay silap aku :p

aku bangun tadi ponn sebab nak jumpe "anak" aku dan "menantu" aku . HAHA
mesti korang pelikkan ?? ha ? takk ?? lantak korang lah kan :D
ce korang tengok kat tepi blog aku ney.. kan ade kan tulis anak2 aku d facebook .. tu la dia .. tp tadi sorang je yang datang (Latiff).. lagi dueorang ta ikot .. sorang nga kering n sorang lagi masih bersekolah :p
HAHA
pastu aku ade ajak membe aku mase aku kat KLMU .. Mas n her lover Fizul . memang sweet couple :)hope kekal ya dude :D
tadi aku orang pertame sampai TimesSquare ., tanak macam lepu lak an . da a sorangsorang . pfffttt . HAHA SORRYSORRY..
tengok muke budak bosan tadi ney
tade lah.. aku okay je kalau sorangsorang pon.. asal kan takde orang usik aku.. hee
d pendekkan cerita . aku tunggu Mas dekat ngn train . then dy sampai with sayang dy . alololo ,. HAHA 
okay lepas duduk kejap . kami gerak dulu laa cz latiff ckp dy LAMBAT siket.. korang tatawu lagi lambat dy camne , aku je yang tawu LAMBAT SIKET dy cmne tadi . huhu
okay lah lepas g makan kat KEPSi , kitorang jalan dengan takde arah . men jalan jea , huu
lepas tu kitorang TERjalan depan kedai jual selendang , PASHMiNA pe sume tu kan.. aku pon singgah la sebab memang niat law jumpe aku nak beli PASHMiNA ,, aku tengok orang pakai lawa jea.. aku pon nak LAWA jugakk.. HAHA perasan gyle kan minah ney ?? :p
pastu aku beli 1 pashmina , warne hitam.. sebab aku pk warne hitam ney sume baju ley masukkan,..
okay lepas tu jalan lagi . then aku text Latiff . 'lambat lagi?' dy wepp 'aku aku tunggu membe aku ney'.. ouh yela.. pas jalan lagi . agak penat a an , lepak dulu , kitorang duduk ,
then ade orang teponn.. "umi kitorang da sampai' aku okayy ,,pusing2 ta jumpe ,
then aku tanye "kat mane?" dy wep "kat depan vaio ney tingkat 2. depan sturbuck" padahal ak kat tingkat due da td.. weh ! sebenanye korag kat tingkat 1 laaaaa . huhu ape seh.
okay lepas jumpe latiff n de geng ak trus blah , trus alek .
da lepas turun naek monorail pe sume.. ak cari la bus RapidKL U80..
ak amek sit agak belakang la cz agak HOT la ptg td .
sape kenal ak tawu la ak cmne , kat mane2 pon ak snap pict.. mase dlm bus uh ak snap ah pict ak an , belakang sekali ade 2 bangla , ak dulik hape an , ak snap2 pstu tgk belakang dy kat belakang aku. humakaih ! geli doe.. ha korang tgk ney

*sumpah tadi lepas snap baru aku perasan ade idung bangla tu dalam pict ney ! automatik pict aku bau bawang! huh =="

korang tengok 1 per 1 taw !

HAHAHAHA ! aku anti betul , korang tengok ah ! baju da la lebih kurang je warne .. wat nye tadi aku kua pkai selendang merah jugak , tak ke nmpak macam kitorang g marhaban ?? haha pastu dy punye tido , staiq baq ang !  lenaaaaaa .. terlentuk abiss. ak panas je duk sebelah even aircon ats kepale . huh
*akak ! jangan sampai kite terserempak lagi dan jangan sampai kite pakai baju yg warne same lagi yee ! BEWARE , HAHAHA
ney lak mase dalam rapid tadi , panas hati ngn akk tu punye pasal ak snap aje lah pict
pict ney ak amek lepas akk tadi turun . erghh baru la luas ak duduk ! HAHA
*ta baek nye la aku ney kann . sorry kak !! ^^

-end-
-assalamuaalaikum-
<3


Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Wednesday, 18 May 2011

aishiteru

<3  Aishiteru <3


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kembali ke *)
 
 
 

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Tuesday, 17 May 2011

assigment ouh facebook :D

hey peepss !!!
yan datang kembali membawa cerita di antara assigment dan facebook..
aku dah mula bercinta ngn assigment da ney..
orang semue becinta dengan orang . ak pulak becinta dengan assigment..
tu yang kaw nak sangat kan yan??
HAHA :D
ah korang ! tayah sebok sebok nak gelak gakk
(ceh padahal korang sikit pon tak ketawe kan?)
sudah la yan dengan cerita merapu kaw tu.. ~~"

hurm aku nga wat assigment mpw1143 ney..
ape tu ? em pengajian islam laa :)
tajuk | KEDUDUKAN WANITA DALAM TAMADUN ISLAM
*agak complicated kan ? memang ponn , :)

aku rase dari petang tadi aku wat mende ney.. tapi aku tengok takde ape yang bergerakk ,, ape sebenanye yang aku wat dari tadi a ?? haha adoiii
aku rase aku ney macam berat ke facebook jea . haha 
ala standart la budak diploma :DD
kitorang 1 group ade 4 orangg . sume da d bagi kan bahagian masingmasing .,
bahagian ak ney la , penghargaan pendahuluan ape sume tu ..
ade bace status kat facebook aku x ??
tu la tu mende yang aku tengah nak buat ney..
huhu

HAH ?? ape kene mengene assigment ouh facebook ??
ha kenape ?
suke ati aku a nak wat tajuk ape ..
haha
em tade laa . ak u pon tatawu nape aku wat tajuk tu.. :D

bawah ney ade lah buah tangan siket dari aku untuk korang wahai pembace blog :D
 hah tengokk , rajin tak rajin lah kan nur azyan atan :)
yang penting fon aku pon nak masuk jugak..
sampai bersepah table ney taw . ini menunjuk kan yang saya amatlah bersungguhsungguh dan amatlah kusut tadi ~~"
HAH ? kenape ngan pict ketige tu ? kenape ? aku tengok okay jeaa :D
haha ouh petak kecik tu ea , haha saje je usha2 facebook :)

tengok yang ini pulak
 
 korang agak agak ini mende ape ?
hahahahaha 
aku tade idea la law asik wat assigment tu je..
tapi bile aku bukak wall fb aku . ade je mende yang aku nak taip.
hehe biase la tu kan.. standart budak diploma :)

hahahahhah ney je lah untuk "assgment" yang ini kut ?? HAHA

-end-
-assalamualaikum-

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Monday, 16 May 2011

iMPOSSiBLE


I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did, I did

And you were strong and I was not
My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did

And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, I know

Thinking all you need is there
Building faith on love and words
Empty promises will wear
I know, I know

And now when all is gone
There is nothing to say
And if you're done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible!
Ooh impossible (yeah yeah)

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did... 

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

cubaan pertama ;)

hey hey hey hey !!
assalamuaalaikum peeps ! 
mwahxmwahxmwahx .
HAHA 
apehal aku happy semacam ney ..
macam ade something je kan ?? memang ade ..
tapi jangan haraplah aku nak share ngan korang ! HAHA
(macamlah korang nak tawu sangat lah kan)

okay lupekan pasal tu . ney malam tadi.. aku de wat cubaan pertama ak as a PHOTOGRAPHER .,
agak best dan agak penadd :)
haha belagak nye ak sebot PHOTOGRAPHER tu kann ;)
biase lah . sape ta kenal yan , anak encik atan dan puan ani .
<3 mak abah ! along ngn angah ta payahh ! semak je haha :p
gurau saje :)

tapi saya masih amatur :) manemane yg PRO nak ajar AMATUR ney boleh sangat ! saya alu-alu kan DEAR ! :)
hah ! bawah ney antare hasilhasil tangan yan ;)
tapi yang tak best nye . gune dslr orangg . hah ?? mane yan punye dslr ? sem 2 nanti . wait haaaa :)
okay now , tengok pictpict bawah ney . no edit-ING :))

1000D <3

ney yan import dari block D1-1-09 :)
Dyna Murad :)

bambam :)

anna dotdot :)

ney la mukamuka nya :)

 ape motif pict ney ?? korang tanye ak ape motif pict ney ??
jap ak pk . HAHA 
tade laa . ney ak cube n try FOCUS :)
jadi takkk ?? ^^
*muka aku mane ? mane dapat jeppp ! :p
ak kan photographer nye , so d belakang tabir saje laa :)

_____________________________________________________

tunggu dslr saye keluar yaa . lagi macammacam saye masukkan , :))
sekarang saye senggugut ! dan nak tidurr !
*untuk pengetahuan semue, selain menelan pil menstrual . tidur juga boleh menghilang kan rase kesakitan ketika mengalami senggugut , saye sarankan , JANGAN MENELAN PIL MENSTRUAL SELALU kerana anda boleh MANDUL ! :)

-end-
-asssalamuaalaikum-
<3

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Saturday, 14 May 2011

banyaknye cerita tertinggal ~~"

hey korangggg ..
(dengan nada tekbersemangat,longlai ape sume laa.. maklumlahh tengah athma)

gyler banyak doe cerita aku tertinggal..aku pon malas nak cerita alek la.. banyak bebeno. hehe 
HAH ! untok pengetahuan semua , ak da boleh apply ptptn :)
memang bersyukur sangat semalam lepas akak kat ptptn kaunter no.5 tu cakap..
'okayy,now adik da boleh apply ptptn semula laa,, 1 akak nak engatkn . adik engat taw paswed dy ney.. sebab paswed dy ney pelik siket.." (dy amek ketas n pen dy tulis paswednye . ak dengan muke beriye tgk ape jelah yg dy tulis tu) HAHA
ak pulak angguk bagai nak rak , haha memang bersyukur la beb . gyle kaw wat nye ak ta bole nak mohon pinjaman ptptn , sape yang nak sara belajar ak ? ak bukan anak tan sri ke anak dato . ak anak encik atan jea :)
sayang abahh ! <3
sebelum tu ak ade cakap kat abah ak .
"abah . kalau tak boleh jugak nak mohon ney kan bah . pastu kene bayar even dikyan ta dapat apa apa lagi  duit ptptn mase kat KLMU , kite saman je bah . jangan saman siketsiket . kite saman jutajuta. HAHA"
abah ak ketawe je ,, hehe . dy tawu anak dy ney cmne . terpakse layan kan aje. huhuhu
tapi alhamdulillah boleh mohon . KLMU bernasib baiklah kali ney . huhu
balikbalik je ak mandi pe sume ak g lepak macd ak .. perkare pertama ak wat confirmlah connected wifi . hehe pasru ak terus mengAPPLYkan diri untok ptptn..
sekarang permohonan tengah d proses ,
ALHAMDULiLLAH :))
 
ney ak nak post pict2 semalam yg ak sempat snap .
(even setiap mase n kat mane mane je mesti sempat punye untuk snap pict, lagipn ney sume untuk sape ?? untuk korang jugak laa ! HAHA (belagak tak belagak lah ak kan) :p

mase ney baru keluar dari office ptptn..
memang alhamdulillah la sangatsangat sebab boleh mohon alek . :)
yang ney mase kat eskalator kl sentral kut ,, odw nak alek dah :)

ney mase kat masjid jamek .. nak g kg baru , nak g makan ! mase ney mang lapar tahap kebulur >.<
tapi ak senyap je la , wuu 
ha ?? sape punye topi yang ak pakai ney ? nak tawu ke ? takpayah laaa :)
biarlah rahsia <3

-end-
-assalamualaikum-
<3


Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Thursday, 12 May 2011

whatt ??

THE MiDDLE FiNGER FOR YOUU
K L M YOU !
>.<




Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Wednesday, 11 May 2011

heih macammacam =="

heyy korangggg !
selamat datang ke ruangan mengarut budak teradvance ney :p
(mengaku ney taw)

ermm harini ade due cerita yang ak nak cerite wehhh .
nak dengar o tak tu suke ati korang lah kann.. ade ak kesahh?? tapi ak kesah jugak lah kut ?                     HAHA  ( even ta kelakar pon kan? )
*ak tawu korang bace ney gelakgelak ea ! ta gelak siap ! :p

___________________________________________________________________________________

cerita 1 :
haa ney jadi mase ak baru abes class Proficiency English 1.. abes class tadi kul 6.53p.m tak silap..pas tu ak, lulu, n syda alek a kan .. pas turun tangge tu kitorang terus ah menghala ke pintu gerbang UNiSEL yang ku cinta yang ku sayang (katenye....) haha :p sambilsambil jalan kami berborak lah kan , gosip-ing pe sume laa . HAHA
tibetibe...... datang pak guard naek moto dengan muke serius nye dtg betulbetul tempat ak.. ak punye gelabah . tak hingatt ! pulak tu time tu ak ta pakai kad matrik . menggelabah gyle ak cari kad matrik dlm beg , yg lulu n syda pon terkujat .. ak ney lagi lah terkejut da pak guard tu mcm aim ak je..
pastu pakguard tu kate . eh bukanbukan . saye dtg ney nak tanye adik kenal x budak dlm kad lesen ney .. atau pernah nampak ke..dy punye kad ney tercicir kat pintu gerbang tu..
ak dengan muke blur nye  "ha ? mcm pernah nampak n terserempak , tapi xkenal la cikk .."
pakguard "ta kenal ea ? ha takpe laa . lagi 1 . jangan risau kalau ngn saye , saye x kesah sangat pasal kad matrik ney ." (terus balah g tnye orang lain)
yang ak ney punye la bengangkan . HAHAHAHA yelah orang buat salah . tp ak rase pak guard tu tayah la wat muke serius sangat kut...
lepastu lulu n syda boleh melantak gelakkan ak . HAHA bengang sekali lagi ak ,, then kitorang terus g bustop tunggu bas SERANAS untok alek ke MAiS <3

:)


cerita 2 :
HAHA ! ney lagi bedekah kut.. erm lepas naek SERANAS tadi , ak tengok macam da takde tempat kosongg.. tengok yang kat belakang , rupenye depan ak je kosongg , hehe abg hensem tu . ak pon duduk laa..
TiBETiBE...... dy dekat ngn muke dy kat telinge ak . ak punye cuak ! bukan maenmaen lagi dahhh..
gyle kaw , wat nye dy ciom ak tadi . x kene nyaye td kan , mang makan siku la kan law dy wat cmtu..
tapi....... nak tawu ape jadi ? di bisik kat ak..
"adik,stesen bus kat seksyen 2 ney di mana ya? saya mau ke seksyen 13 kerana kawan saya suda tunggu di situ"
korang agakagak dy org ape law ckp cmney ?? HAHA
ak pon tnye syda,
"syda.stesen bus kat seksyen 2 ney yg dekat KFC tu ea?''
syda ckp ar2..
abg td ckp kat ak lagi.."nanti suda sampai beritawu saya ya.."
ak angguk je la kan..
tapi ak sempat tanye.. "asal mane?''
abg td "asal ? duduk d mana ya?"
ak "yelaa"
abg td "ohh , d seksyen 13..saya baru lagi d shah alam.."
ak . ouh yelaaa..
tetibe gelabah ak sampai pulak , hahaha
ak text kat lulu.. "lulu nanti tolong tekan kan lonceng taw bile da sampai kat kfc"
lulu n syda tgk ak pastu dowg gelakgelak , bengang tak bengang lak ak kan.. haha siawww 
bile da nak sampai uh , ak terkejut ,. abg indon tadi pulak yg bangun n tekan loncengg . HAHAHA tawu pulak dy turunn.. naseb lulu x tekan lagi . law tak memang segan lah kan , haha
ak engat kan dy tak tawu . upe nye tawu, lagi expert dari ak lak tu . HAHA
pas sampai mais je kitorang turun la..
dorg tanye . eh apsal tadi ? kitorang engatkan yan da jumpe jejake baru . HAHA
ak ckp ah . ala indon laaa . tp dy punye appearance nampak educated kut..
wasehhhh . haha
takkan ak da terpikat kut ?? ouh memang tak lah kan . haha
dorang dengar pastu boleh pulak gelakkan . ak pon ketawe jugak laa .bende yg ak tak sangke terjadi 2 kali dlm mase tak sampai setengah jam kut . HAHA
haih macammacam... :)
ney je lah kut yg due cerita ak ckp awal awal tadi . hehe :p


-end-
-assalamualaikum-
:)

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Tuesday, 10 May 2011

TERhyper ;)

heyyy korangkorangg !
kite bertemu lagi dalam ruangan cerita DONGENG SI BUDAK TEMBAM.. =="
HAHA :D
*tak lawak kan ?? okay ak tawu :)

emmm ney ak nak cerita pasal aktiviti kami petang tadi ..
kitorang pergi TASiK SHAH ALAM.. :)
even da byk kali pergi situ pon still best bcoz kitorang g ramairamai.. macammacam perangai ade lahh.. hehe sebenarnye td pergi pon nak teman kan anna g photoshoot ngn membe ak..
 dan yang kamikami ney (ak, wann, neby, dina, n zira) memang best lepak-ing ngn dorang ney taw..yang anna da mandimandi daun da dy.. yela photoshoot la kate kan .. :) kitorang pon wat photoshoot sendiri je la kan.. hehe
hah ! tgk pict2 kami ney..
tengok la bawah ney ! hee :)

<3
yan | neby | dina
<3 wann smart | buncit xander | nur azyann | salisya syasya <3
meh add facebook kami :)
__________________________________________________________________________

sebenarnye banyak lagi pict yang ak nak uplod n publish kat sini.. tapi line broadband ak ney gyler nak mampusss.. esok je la ak uplod lagi pict yang selebihnye yeaa ..

-end-
-assalamualaikum-
<3


Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Monday, 9 May 2011

boring,bosan.menggelabah

heyy peeps ! ^^
yan datang membawa ceritaracinta diantara kambing dengan semut .
HAHA
*even ta lawak pon sebenarnye =="

kitorang tadi punye la bengangkan.. ak bangun awal kut ? kul 6.30a.m , punya bersemangat nak masuk class Pengajian Malaysia.. gerak dari mais lebih kurang kul 8.30 and sampai UNiSEL kul 8.40 then terus masuk class.. cemerlang tak cemerlang lah kan kitorang ? :p masukmasuk cari tempat then terus duduk..
duduk punye duduk punye duduk.. jam da 9.30.. masingmasing tak senang duduk dah.. kitowang tunggu lagi .. lastlast kul 10.. ape lagi.. masingmasing angkat bontot . then BLAH , haha sorangsorang ikut keluar.. rupenye memang takde class . tawu ak tayah bgn awl pagi tadi .. kat situ je da rugi bape jam da mase tidur ak .. =="

hah ! cun tak ?? :D
*perasan la kaw ney yann =="
ney tadi pict mase tengah cari buku kenegaraan kat libry UNiSEL :)
lepas bengang takde class tadi tu kann . kitorang gerak ke libry pulak laa ,, KONON nye nak discuss assgment pengajian malaysia..
nak cari buku lain.. buku lain yang ak dapat .. :)
macamlah tak kenal ak kan :p
lepas habis "discuss" kami td tu . kitorang terus gerak alek laa kan , nak wat oe dok ctu lelame.. haha

ak alek alek je uma kosonggg , rupenye baru ak sorang yg balikk..
sampaisampai ak letak beg then terus la on9 kan ,,
itu je pon perkara yg utama ak wat bilebile ponn . haha emm dipendk kan cerita. lepas da lepu dok uma sorangsorang ak kemas la katil ak ney , ak hanti cadar ..basuh cadar pe sume la kann.

hah ! tengok laa , nice kancadar baru ak ? :D

hah ! ney ponn , yg kecik tu bau dy wangi la sangat kan ! bantal kesayangan ak.. :)

-end-
-assalamalaikum-


Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

hilang wang saku ==

begini ceritanya wahai penglipurlara ..
cewahhhh :(
korang tawu takk ?? duit yan ilangg !
sedih kann ? kann ??
*korang cakap ta seedih siap ahh :p
okayokay dah jangan nak bergurau..

*tuka mood |
ermm mlm semalam , mak call.. mak cakap.. 
"adikk.. duit mak da bank-in kan.. mak masukkan rm100 tu.. jimatjimat taw.. t abes bgt.. "
yan pon , "ha yelaa..lagipon mggu ney dikyan macam nak gune lebih siket..nak kene pergi kelemu(KLMU) lagi.. settlekan ptptn.. nak kesane gune duit jugak tu mak.."
mak "yela dik.. tp jimat jugak taw.."
aku "yela mak.. bye"

so malam tu jugak yan g atm .. terus keluarkan rm100.. sebab pikir2 balek takkan nak due tige kali jalan g atm sematemate nk keluarkan duit kan..
pastu tadi pagi baru gune rm50 buat beli nasi untuk lunch , tinggal 90 inggit lebih laa .. then yan ade la beli maggi , air ngn ape tah lagi kann.. tinggal 82 inggit ..
lepas balek uma tu ak terus ngadap laptop ., pastu ak turun jap g bg charger kat sepet . then ak naek cm bese lah kan . pastu petang tu . nebby ngn anna dtg uma kitowg , dowg ajak g tasik.. mase nk g tasik tu ak bukak la purse ak ,, nak amek wet wat g tasik kutkut mate gatal nak beli air ke ape ke .
sungguh ta d sangke duit yang tinggal dlm purse ak ade RM30 jea , mane lagi RM50 aku tu ?? :'(
ak nak nanges pon tak gune . bende da takde .,
sampai kat tasik ak tepon along ak , suh dy tolong tgk2 sape yg amek duit ak.. dy kate nnti dy tgkkan.. sekarang ney adik jage je barang2 yang beharge tu . almari tu law nak kemanemane pon kunci jea.. jangan biarkan .ak pon ye kan je laa..memang betul pon ape along ak cakap tu..ak lega la siket dy da ckp cmtu..
then magrib tadi . kitorang ade wat bacaan yasin then bg 1 umah minum air yasin tu..tu lah yg kitowg wat td..
hurm ta sangke pulak kali ney lak yang kene.. sebelum ney housemate ak ade jugak ilang duet.. kali ney giliran ak .. kali ney giliran sape pulakkk ???
untok housemate ak . simpan barang korang elok elok yea sayangg :)




Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

cerita saia yang pertama :)

hey korangg .. aww ! :DD
ney cerita yan yang pertama untuk acc yang keDUE .
pelik tak why yan ckp yang keDUE ??
takk pelikk ?? haa ? takk ??
cakap la pelikk wehhh . >.<
*maaf tergedik lakk . wuu :p
 
_________________________________________________________

okay ney cerita kedua ..
nak introduce diri untuk kali yang kedue .. 
boleh kan ?? :)
* name | nur azyann
* umur | 19 tahun
* facebook | nurazyanatan
*skype | nurazyanatann
HAHA tu je kutt :p

my lil sis <3
*HAHA yelah sangat kan . sumpah yan geram ngn budak kecik ney , comell sangattt ! but notyyy . erghh ^^
 
 hah ney baru yannn . but ney mase umur 6 bulann.. comey kan kan kan ??
wee :D


Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..