Wednesday, 14 November 2012


Ku tawu diri ni serba serbi kekurangan , tak sempurna . TAPI bagilah peluang ._.

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Saturday, 6 October 2012

..


Kau tak bodoh . Aku nih je yang tak pandai nak menghargai orang yang sebaik kau .

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

.


Mati selera aku nak makan CharKueTeaw . Hmmm Kau duduk lah kat atas meja tu diam-diam eh . :'(

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Wednesday, 15 August 2012

0.03 ??


Assalamualaikum :)

Ape ? kenape dengan 0.03 ? Chillax . Sabarrr . Nak cerita dah ni :(
Tapi sebelum tu bende ni sebenarnya dah lamee . Tapi baru gatai jari nk menaip dan mencerita malam ni . Hurm straight to the point lah . Sem lepas sem 4 , result sem 4 aku agak mensadiskan jugak laaaaa . *mesti kecewa cikgu bm aku kalau dia bace ayat bm aku tunggang langgang kan :P


resullt aku sem lepas gpa menurun 0.03 . Hurm walaupun ade yang kate alah turun sikit je yann . Tapi yang sikit tu lah yang menjejaskan cgpa aku oi . tapi cgpa aku naik 0.06 Alhamdulillah ! Masih boleh dibanggakan kot :) Maaf ye. bukan nak belagak .. Kalau siapa yang nak tawu ianya boleh jugak diumpamakan masuk troli tolak sendiri :) Alah semua ni tolak tepi lah ! Pada aku ni semua untuk aku jugak , bukan untuk orang lain .
 *kalau ade yang nak tawu result aku berape . sila ke entry yang lepas-lepas , aku ade mention pastu pandai-pandailah tolak eh :) KALAU ADE YANG NAK TAWU LAHHHH . Kbai


Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Tuesday, 5 June 2012

Mak


Nak jadi macam mak .

Kalau bab makan . Mak cakap bia anak-anak mak kenyang dulu . Mak takpee .. Kalau dikyan suruh mak makan dulu mak cakap mak makan kejap lagi . Mak kenyanggg . Tapi mak lapar kann ? Kite same-same perempuan mak . Dikyan pahamm . :)

Kalau bab baju raye . Mak mesti dulu kan anak-anak dia duluu . Bila beli kain untuk buat baju kurung . Aku selalu cakap , mak tak beli jugak ke ? . Nanti mak mesti cakap , takpeeee baju tahun lepas elok lagii . hmmm

Kalau bab duit , lagi-lagi mase aku tengah study ni . Banyak diorang keluarkan duit . Lagi2 sem pendek ni tak dapat duit ptptn , kesian abah kene keluarkan duit dia untuk bayar yuran belajar aku . Bukan aku taknak bayar sendiri , tapi dengan kelas yang pack , esaimen yang agak susah . Ia menghad kan mase aku untuk kerja . Penah aku cakap kat mak , mak bagi dikyan duit ni mak tu ade duit tak . mak cakap , takpeee ... adik guna duit pon untuk belajar kannn *lap air mate 
Mak cakap sekarang susah sikit takpe .. Nanti adik da abes belajar , da keje .. Adik balas lahh ..

*Dikyan janji .. Dikyan akan belas balik jasa-jasa mak abah abang bangah semua kat dikyan .InsyaAllah dikyan akan pastikan mak abah takkan menangis lagi .. Dikyan akan pastikan kita sekeluarga hidup senang ..

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Sunday, 3 June 2012

Misteri


Assalamualaikum ;)

Paginya lahai aku update entry baru :P
tapi cerita yang aku nak ceritakan bukan cerita pagi ni . Tapi cerita pagi 31 mei 2012  , em around 6 am. Hari kamis tu aku habis kelas pukul 11.30 malam . Lambat bukan ? Tapi pade aku biase je .. Sebab da selalu sangat kelas habis lambat :) erm di pendekkan cerita . Lepas habis kelas tu aku dengan classmate g makan kat kedai makan Salmie Manja kat Sec 7 . Kedai ni dia punya char kue teaw TERBAIK ! tapi malam tu kitorang makan Nasi Bujang set . Sedap plus murah . Okay sudah2 ah aku promote kedai tu . Bukan dapat komisyen beriban pon . hee

Lepas siap makan ape sume aku terus balik . Hurm sampai rumah lebih kurang pukul 1.30 pagi , Sampai-sampai rumah terus masuk bilik n baring . Dengan baju tak salin , tak cuci kaki , muka aku tertido dan terlena . Memang malam tu aku penat sangat . Selalunya aku akan salin baju , cuci muka semua , amek wudhu' . Tapi malam tu sumpah penat gila . Then dalam pukul 6 pagi lebih kurang aku tersadar . Bangun sebab badan sakit terlelap kat atas lantai macam tu je . Gila kau tade alas pape , maun reput tulang aku .. Lepas betulkan tempat tidur , aku salin baju . Dan ! mase aku baru je tutup lampu aku terus terpandang kat tingkap dalam bilik aku tu . *meremang da bulu roma 

Teka ape yang aku nampak ?? -_- hurmm bungkus . Mungkin aku tersilap pandang , sebab memang aku mamai mase tu . Tapi peliknya aku memang nampak bende tu . Dengan automatik aku tunduk dan terus baring semula . Tetiba nadi aku berdenyut kencang ! Badan menggigil . Takut barangkali -_- gila tak takut ! Aku baring dan terus capai phone . cepat je jari aku call mak . tapi mak tak angkat -_- lagi tak tenang aku . Then aku call Qiu . Alhamdulillah dia angkat tapi mase tu pon dia mamai . Aku tak fikir ape dah mase tu yang aku tawu aku nak bercakap ngn seseorang . Tade lah aku rase sorang2 .

Then dalam pukul 8.30 pagi baru aku terlelap . Sememang nya aku mengantuk . zzZZZZzz

Hari jumaat . Tengahri tu aku g makan ngn Qiu dan classmate yang lain . Aku cerita yang aku call dia pagi tadi dan dia pickup call aku . Tapi yang misteri . Qiu kata pagi tu dia tade angkat call dari sesapa . Dia tak sedar langsung pagi tu . Aku sekeras-kerasnya cakap yang dia memang ade pickup call aku pagi tadi . Then aku check phone dia . YA , MEMANG TADE PANGGILAN MASUK DARI AKU PAGI PUKUL 6 TU . Habis ?! aku bercakap dengan siapa ???! Ya Allah -_-

Semoga benda seperti ini tidak terjadi lagi dalam hidup aku Ya Allah . Aminnn ya robbal alamin ..

*Moral of the story . Sebelum tidur basuh kaki , amek wudhu' , bace ayat kursi banyak2 , yassin pastikan berada di bawah bantal tido ..  SALAM 

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Tuesday, 8 May 2012

Alhamdulillah ! :)


Assalamualaikum :)


Lame nye la hai tak update . Dah bersarang dah blog aku nih -.-
Fuhhh ~ fuhhh ~

Eh kejap ! dah KLIK SINI ?
Dah ? Yeayy ! :)

Tade lah nak udpdate sangat . Cume nak kongsi kegembiraan sikit nih :) Last week result exam sem 3 aku keluar . Berpeluh-peluh + tak senang duduk aku dibuatnya . Macam-macam ayat dah aku bace bagi diri aku tenang , tak tenang jugak . hee :)

Tapi ! semuanya berbaloi .. Sebab ? Sabar lahh :)

tengok bawah nih
I
I
V

tadaaaaa ! 
Cgpa aku berape ? Gpa aku berape ?
Eh ? Tade eh kat atas tuuu ?? :P
Ermm aku bgt gpa je lahh . 3.70  :) Alhamdulillahh 
Mase baru dapat tengok result ni.. Aku menangis terharu + sebab sedih lah . Yela mase sekolah tak penah pon merase A , B semua nih . Selalunya dapat C :D Tapi alhamdulillah rezeki tuhan nak bagikan :) Aku bersyukur sangat ! Terima kasih ya Allah .. Hasil yang aku dapat nih adalah dari pertolongan lecturer & kawan-kawan aku semua .. Terutama family aku , diorang banyak bagi aku semangat dan nasihat & juga Qiuuu .. Terime kasihh tak terhingga ! Sepanjang sem 3 aku dia lah yang paling banyak bantu aku , marah aku supaye jangan cepat give up . Yelah mse tu peralatan yang sepatutnya ada aku belum ada . So tumpang aje lahhh -_-

Ah btw jadual aku untuk sem 4 ni sangat lah pack ! >.<

Isnin | 8:00 - 13:00
Selasa | 14:00 - 19:00
Rabu | 8:00 - 13:00 & 14:00 - 19:00
Khamis | 16:00 - 21:00
Jumaat | 16:00 -21:00

Itu je , Salam 


Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Wednesday, 21 March 2012

Bila si S remove n block si J , macam nih yang kate nye suruh semua bebaik ? Konon J tanak bergaul dengan S lah . Itu lah ini lah . Tu semua poyo . Sumpah geli ! Even mereka baik dengan kau wahai si S . Bila si J macam aku nih tengok kau si S . Kosong , nothing . Even pade mereka kau sangat baik :) Bukan nak membesarkan pasal bende kecil , tapi bende remeh nih lah yang selalu orang terlepas pandang . Semua nya nanti yang salah nye pada si J . Hmm walaupon aku dengan kau sebaya wahai si S . Kau ta ubah macam budak kecil . Aku tak kate yang aku nih da besar sangat , tapi sama-sama fikir lah . Jangan harap aku nak tabik , nak hormat kat kau ;) Terima kasih , kalau kite berselisih jalan ke ape ke , jangan lah nak senyum2 kat aku , aku tawu , kau luaran lain dalaman pon lain .
*Sebab terupdate status same pon nak remove2 bagai . alahai . Bebudak !

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Sunday, 19 February 2012

kankankan

Assalamualaikumm :)

Harini kannnnnnnnn , aku kannnnnnnnnnnnnnnn masak . :O
haih macam mana aku boleh berperangai macam nih .
*ketukdahigunasenduknasi
Tadi buat lah pertama kali aku memasak kat rumah baru nih setelah dekat sebulan duduk sini . hihi aku nih ade jugak sebenarnya bakat memasak bukan tade . ;p *mukabangga
Tadi masak lauk ------ . -_-
Tau ke ape ? tak kannnnn . hihi
Tapi okay whattttttttt ?
dari tak pandai masak langsungg . bluerkkk ! shame on youu
eh lebih2 lak :D
 Tapi tapi tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .
Ha ade tapi , banyak step yang aku tertinggal mase masak tadi . heh
tapi okay laaaaaa .
Boleh tahan jugak aku nih masak :D walaupon ------ . hurmm
Tadi siap masak semua aku bungkus letak dalam tapawe .. macam tu eh eja ? whateva :D
Siap2 letak dalam beg semua Qiu pon sampai . wah serentak kan ? Ohsemm .
Ingat mula-mula nak makan kat tasik . 
Tapi...................................
sampai2 je kat tasik , manusia punya lah ramai . Almaklumlah Ahad kannn . semua orang cuti , semua bawak anak jalan-jalan ..
Tade hari lain ke nak bawak anak jalan-jalan kat tasik ? aku nak berkelah berdua pon tak senang ;p
Last-last berkelah dekat depan rumah Qiu . hihi :P
Senang bukan ? makan depan rumah . tempat basuh tangan pon ade dah , tayah nak masuk dalam tasik buat-buat main air tapi rupanya basuh tangan -_-
hah tapi sebelum tu kami singgah kat kedai makan beli lauk tambahan . bukan apa , takut laku sangat lauk yang aku masak T_T
Hurm best jugakkan makan kat taman , makan makanan dari air tangan sendiri *lapairmata
semua yang lalu kat taman tu semua pandang . Hello ? tak penah nampak orang berkelah kat taman ke ? *sweetfingerup .
hehehe

Qiuu , bila kita nak macam nih eh ? HAHAHAH gelenya Kbai


P/S : Tak dinafikan lepas bace entry nih mesti ade yang cakap . Laaaaa . pandai masak pon nak cerita keh . aku lagi hebat masak , tade kecoh ponn . Hurm kan kan ? Ni bukan bersangka buruk tapi memang inilah selalu yang jadi , ade jee orang macam nih . Pada aku lantak lah nak cakap ape , ini blog aku . cerita aku . Klau nak aku publish kan cerita kau dekat blog aku pon boleh :) hihi Salammm

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Saturday, 18 February 2012

hmph

Hmph . Hampeh ? oh tidak . Just "hmph''
tetibe mengeluh tak tentu pasal . ini namanya tension T_T
oh nak nangis , tapi tak boleh . kene KUAT macam harimau . aurmmmm ! 
ape kene nih . merepek lagi .

Argh assignment assignment assignment . tu je lah setiap mase kene menghadap . tak siap tak senang hati sebab ini projek final . final projek . alah same lah tu . *ketukibujarisendiri
 Selagi assignment nih belom siap selagi tuh aku tak tenang .


Lagi 3 minggu da kene submit . but now ? belom pon 30% OMG ! *sesaknafas.



AMARAN KERAS!! : 
YAN , KAU KENE RAJIN LAH ! MANE BOLEH MALAS-MALAS . MACAM MANE NAK BERJAYA KALAU MALAS-MALAS . JADI JANGAN LAH MALAS ! *Senyumsenyumkambing
INGAT TAK ABAH PESAN MASE DIA CALL KAU HARITU ? HAH KALAU INGAT APE ?
"em adik blaja rajin-rajin , jage pointer .. kalau boleh sem nih naik kan lagi pointer tu"
*tanggamanatangga? -_-

HAH ! KLIK SINI JAP ! ;)
Thankyou buddies .
*salam cium tangan & siku .


P/S : Tolong lah jangan menangis bila dengar muzik nih . mohon



Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Friday, 17 February 2012

" Dulu kitorang "KUTIP" kau "

Kutip ?? aku ingat bende nih sampai nafas aku terakhir .
Terima Kasih sebab KUTIP aku dulu .
Terima Kasih .

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Tuesday, 7 February 2012

Makk !
Dikyan rindu mak sangat .. Dikyan nak peluk mak !
Mak jeh yang boleh tenang kan dikyan ..
Dikyan nih memang suka buat orang stress ea mak ?
Dikyan ingat kampung je sekarang nih mak..
Nak balik , tapi cuti tak lame . hmm
Tunggu eh , nanti dikyan balik .

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Sunday, 5 February 2012

DO RE MI fa so la gi la tidooo =P

Assalamualaikumm ;)
Haih ! KLIK SINI JAP ! 
Ty .

hmm tade lah cerita sangat sebenarnye .. saje je nak up cerita baru tapi sebenarnye pon cerita nih dah lame , tetibe terase nak cerita balik , tapi ikut babak laa :P
alah kiranya macam tengah berlakonn drama tuhh .

Okay kite start eh .
mane yang berkemampuan tu sila bayangkan sekali :)
I
I
I
V

Situasi nya adalah ketika 2 orang sahabat baik bertelagah disebab kan 1 perkara . perkara nya bia lah tuan badannya terasa sendiri , hihi

Pada malam nya Si Mi tidak pulang kerumah . Sebab ? alah terlupa nak selidik pulak .

Pada keesokan paginya , sedang aku tidur lena , tiba-tiba ..

Do : weh kau kat mane ? balik lah balik .
(aku teperanjat dari tido lalu tersedar dan membiarkan saja tanpa banyak bicara)

Ketika di class , aku menjadi pelik , kerana hanya Do dan Re saja yang rapat . Tapi Mi ? hmm 

Okay kita lupakan babak yang tu , kita pergi ke babak seterusnya . 

Ketika dirumah.. Si Mi ingin balik ke rumah dia .. pada masa itu aku baru balik dari kelas, dan aku terus masuk ke bilik untuk melipat baju aku untuk di simpan ke dalam wardrobe aku. Aku memang tak suka baju aku dibiarkan diluar .

Tiba-tiba Si Mi masuk ke bilik ..

Aku : Mi kau kenape ? macam tak okay je dengan diorang ? (aku bertanya)
Mi   : Bukan dengan diorang , tapi dengan Do .
Aku : Yeke .. kenape pulak ?
Mi   : Dia tak suka aku kawan balik dengan S . dia kata dia takut aku jadi perangai macam dulu ,          tak lepak dengan diorang . (sebak)
Aku : hmm mane boleh macam tuh , sebagai kawan sepatutnya sokong , kalau tak pon cakap lah baik-baik.
Mi   : hmm ntah laa .
Aku : pagi tadi aku dengar dia jerit kat fon , suruh balik , dia cakap dengan kau keh ?
Mi   : ar2 .

Lepas je tuh . Mi terus kemas baju & letak dalam beg . Dan terus salam .. Masa Mi nak keluar bilik , Re pade mase tu nak masuk bilik barangkali , 

Re : Hey tcare . (bersalaman)
Mi : (aku ta dengar ape yang dibalas)

Babak selepas tu aku tak tahu ape yang jadi sebab aku masih dalam bilik , kemas bajuu .

Akhirnya aku terdengar pintu ditutup , aku membuat andaian yang Mi telah keluar . Betul . Mi telah keluar .

Tiba-tiba aku terdengar satu gelak yang aku agak tak patut perempuan gelak macamtu . Do dengan Re . em harap faham ;)

Do  : Ei aku tadi kalau boleh nak buat-buat tido kud , tanak salam dengan dia . (gelak dan gelak)
Re  : (seakan menyokong kata-kata Do)

(Dalam hati aku "macam ni keh kawan? perlu keh dia buat macam nih?")
kalau mulut aku JAHAT time tuh . time jugak aku bagitawu kat Mi yang kawan BAIK dia nih macamnih , tapi aku biar je , pade aku hal tu tade kene mngene ngan aku . hal yang tade kene mengene dengan kita buat ape masuk campurkan ? Tu cari nahas namenya ;)

Kesian kat Mi kan ? seriously aku kesian time tuhh . Tapi nak buat macammane kan .

------------------------- TAMAT-----------------------

*Tapi sekarang ? mereka bertambah-tambah rapat ! haa korang percaya bende nih boleh berlaku ? aku rase memang korang patut percaya , Sebab ini lah kenyataan nye . Berlaku depan mata aku doh ! :D HARAP KORANG DOAKAN PERSAHABATAN SEJATI NIH BERKEKALAN SAMPAI KE AHIR HAYAT , ADE ORANG TU KATE ORANG YANG TERANIAYA DOANYA DIMAKBULKAN TUHAN , INSYAALLAH :)



*kalau nak diikut kan aku tanak cerita langsung kat sesiapa . sebab nih pasal kawan , tapi bila keadaan dah jadi macam nih . aku rase aku ade hak nak tulis ape pon kat blog aku , tade sape boleh larang aku . Keadaan aku macam mane sekarang ? ah tu biarlah aku n orang terdekat aku yang tawu . Salammm

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..

Monday, 9 January 2012

Fuhh... Fuhhh..

Assalamualaikummm ;)

Jappp .. Jappp ..
Fuhhhh .. Fuhhhhhhhh !
*tiup habuk kat blog sebab dah berabuk , LOL
Nahhhh .. Sekarang dah tahun 2012 , dah besar dah akuu .
*Eh eh kau ingat kau tu kecik lagi ke Yann gemok ! -_-
Dah 09.01.2012 dahh :D
*Jangan nak senyum sangat la . sedarrrrr . BUMI dah semakin TUA
Haish ade je yang tak kenaaa . (nampak tak aku merapu , padahal aku sendiri yang taip)

Nahhhh . dah tahun baru bulan pon dah baru nihh . mesti semua umur dah makin meningkatkan ?
Elehhh , tayah nak menafikan laa . sebab terjadi kat aku jugakk .
Dis year umur aku 20 . Hah nampak ke nombor tu ? takkan ? Aku tulis 18 tuh :D
hurmmm .. macam ta percaye aku dah nak masuk umur 20 . padahal kalau ikut muka . aku baru dalam  16 tahun gitu kodd :) hwhw
Mulut kau terkumat kamit kenape ? nak menyumpah aku lah tu -_-

Tapi sejak masuk tahun baru nih aku ade lah terperasan yang diri aku dah ade perbezaan sikit . Dari segi fikizal ade lah sikit .. Dari segi rohani pon ade rase nyee . Tapi ape perbezaan yang aku perasan tu biarlah aku je yang tawuu :0

Hope ape yang aku harapkan untuk tahun 2012 nih semuanya tercapai . InsyaAllah ~

What ? nih gambar aku ? eh bukan laaa ;) Nih gambar adik seiras aku . Name dia pon Yann jugak , Umor pon same ngan aku .. pelikkan ? dah besar-besar pon sebok nak melompat . Alah bia laa . badan RINGAN :3 huahuahau

#seriously subject sem nih bukan calang-calang subjek -_- Duit keluar dari bank macam air terjun !

Thanks for reading ;) Suke ? Like jea ..